|
Sajtos pogácsa
Hozzávalók:
-
40 dkg liszt
-
25 dkg Rama margarin
-
2 dl tejföl
-
3 dkg élesztő
-
15 dkg reszelt sajt (a tésztába)
-
3 teáskanál só
-
A tetejére:
-
1 tojássárgája
-
reszelt sajt
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval szaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy csipet sajtot teszünk rá. Aranysárgára sütjük.
Lángos
Hozzávalók
-
1 kg liszt
-
5-6 dl langyos víz (kb.)
-
1 élesztő
-
pici cukor (az élesztő futtatásához)
-
2 kávéskanál só
-
olaj a sütéshez és a formázáshoz
Elkészítés
A hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint más kelesztett tésztának pl.: a pogácsa, vagy talán egy picit keményebb, de nem sokkal. Ezt megkelesztjük és ha megkelt olajos kézzel lángost formázunk, majd bő olajban kisütjük.
Read more: http://jennymlm.hupont.hu/13/sossajtos-finomsagok#ixzz2mK7FwPjM
| |